Videoclip “Breathe” RoMi Cage

Terwijl de repetities en try-out van de CD presentatie in volle gang zijn is ook de nieuwe videoclip van RoMi Cage gelanceerd! Bekijk hem hieronder!

Romi Cage, één naam die twee personen representeert: schrijversduo Romy (Ro) en Michael (mi) Coomans (Cage). Inderdaad, dezelfde achternaam. Die ene naam staat dan ook symbool voor de manier waarop zij zich één voelen met elkaar, met hun passie voor muziek, en met de wereld om hen heen.

Romi Cage brengt gelaagde, moderne popmuziek met een vleugje country en hier en daar een rauw randje rock. Het karakter balanceert tussen het organische gitaargeluid van John Mayer, het eigentijdse van Coldplay, de integriteit van Sarah Bareilles en de passie van Alanis Morissette. Romy’s zuivere stem raakt en wakkert emoties aan. “Things We Never Say” -het debuutalbum- wisselt een lach af met een traan. De thema’s hoop, geloof en liefde lopen als een rode draad door het album heen en omschrijven alle vraag- en uitroeptekens van het leven.

Eind 2014 stuurde Romi Cage een e-mail naar een van de grootste producers/mixers ter wereld – Joe Chiccarelli – met de vraag of hij het debuut album wilde produceren. Een dag later ontvingen ze een enthousiast bericht: dat hij gevleid was door hun interesse, geïnspireerd was door hun verhaal, geraakt was door de nummers en overdonderd was door Romy’s stem! Een duidelijke “JA” dus. Joe won acht Grammy Awards en produceerde eerder voor U2, Alanis Morissette, Elton John, Jason Mraz, enz.

Geloof in hun talent en vertrouwen in deze unieke kans bleek uit de immense steun die ze vanuit verschillende hoeken van de wereld ontvingen. Binnen anderhalve maand waren meer dan 350 donateurs bereid om het benodigde bedrag van

€ 70.000,- te bekostigen. Tevens was Romi Cage nog vóórdat ze naar Los Angeles afreisde te horen in het voorprogramma van Bløf op het Nazomerfestival en bij de eerste uitzending van Cafe Countdown van Radio Veronica.

Inmiddels is Romi Cage terug uit Los Angeles. Het album is klaar, opgenomen in Sunset Sound Studios te Hollywood en naast Romy en Michael ingespeeld door topmuzikanten als Sean Hurley (bassist oa John Mayer), Victor Indrizzo (drummer oa Alanis Morissette), Roger Manning (toetsenist oa Beck) en David Levita (gitarist oa Sarah Bareilles). Het album is gemastered in New York door Emily Lazar (Beyonce, Bon Jovi, etc.).

De eerste single ‘Breathe’ is onlangs uitgebracht als voorloper op het album. Tijdens het Film by the Sea Festival op 17 september zal de over Romi Cage gemaakte documentaire “Onderweg”, over de weg die het duo heeft afgelegd om tot dit resultaat te komen, in première gaan. Op 9 november vindt de landelijke albumpresentatie plaats in Paradiso, Amsterdam.

www.romicage.com

www.facebook.com/romicage

www.youtube.com/romicage

www.twitter.com/romicage

www.instagram.com/romicage